inget bloggande

Publicerad 2012-11-30 22:39:00 i Vardag,

Har inte blivit något bloggande idag för att jag varit på praktik och sedan på Ikea hela dagen. Har handlat en massa inför flytten imorgon. Kan berätta att vi köpt spjälsängen som jag visat i tidigare inlägg iallafall. Riktigt nöjd, kommer inte bli något bloggande imorgon heller tror jag. För då är vi upptagna med flytt hela dagen. Men på söndag kommer det säkert upp något inlägg och med bilder från lägenheten!! :) Ciaaao, och ha en bra helg allihopa! 

Äntligen rött igen

Publicerad 2012-11-29 20:28:22 i Vardag,

 Äntligen sluppit ifrån mitt trista hår och har nu min underbara röda färg igen. Finns ingen annan färg jag trivs så bra i som i rött eller röd/lila. Underbart!! 

Gravidbyxor och leggings

Publicerad 2012-11-29 18:34:11 i Vardag,

 Var och köpte ett par gravidleggings innan idag samtidigt som jag var och handla hem hårfärg. Sen när jag kom till praktiken så fick jag två par jättefina gravidjeans av sömmerskan. Dom satt hur bra som helst. Inte nog med det så fick jag även jättefina bh band av chefen, de är i sådana strassdiamanter och passar jättebra när man har en klänning utan band t.ex. Så det har verkligen varit en bra dag! Lägger kanske upp bilder på det imorgon istället. 

Skoj

Publicerad 2012-11-29 18:29:00 i Vardag,

 Idag har nog varit den roligaste dagen på praktiken hittills. Har ägnat mig åt att dekorera om i smyckes hyllan i brud delen, och till att dekorera om bland handskar och väskor i bal delen. finfint blev det! :) 
 
 

Här ska det färgas!

Publicerad 2012-11-29 15:15:00 i Vardag,

 Vart så trött på min hårfärg, och började kolla upp om det är farligt att färga håret när man är gravid. Vilket det inte är! Så här ska det minsann färgas när jag kommer hem ifrån min praktik. Får se om det blir rött eller lila, gillar ju båda två. Om ni sen stör er på att jag färgat håret, så kan ni behålla det för er själva!!

tappar orken

Publicerad 2012-11-29 12:07:00 i Vardag,

Har från och till på senaste tiden tappat lusten till att göra vid mig. Går alltid med håret i en boll och med knappt nått smink. Ser ju så ofräsch ut, trivs inte alls! Vill kunna färga mitt hår så jag slipper denna tråkiga hårfärgen som jag ligger inne med. Och typ skaffa lite nya kläder, men det känns så onödigt nu när man bara ska bli fetare och fetare. 

Får hoppas att lusten till att fixa sig iallafall lite kommer tillbaka snart, för vill inte ha det såhär. & även fast jag försöker göra vid mig, så tycker jag det ser så fult ut. Allt jag än tar på mig, gör med håret eller sminkar mig blir automatiskt fult nu för tiden. Trist!!

Godmorgon

Publicerad 2012-11-29 09:53:45 i Vardag,

 Blir att äta frukost i min ensamhet då älskling är i skolan, buhu! Sen får jag gå till min praktik och spendera några timmar där. Får vell packa ihop lite mer saker sen ikväll också, så allt är fixat och klart tills lördag. Bara två dagar kvar!! 

Slutar aldrig äta

Publicerad 2012-11-28 19:42:47 i Vardag,

Pojken min står och diskar efter vår festmåltid som bestod av, potatisgratäng, prinskorv, bacon, köttbullar och kokta ägg. Själv sitter jag och trycker i mig tre stycken lussekatter. Snacka om att vara fet? Jag bara äter och äter, finns inget stopp. Ganska så hemskt. Får försöka sluta med det, vill inte ha onödiga kilon! haha 

Upp & iväg

Publicerad 2012-11-28 12:27:52 i Vardag,

Önskar att det var fredag, för då ska vi till Ikea och fixa lite fler saker till lägenheten. Men det är ju bara onsdag, så ska snart sticka till min praktik. Hoppas på en lite kortare dag där idag, för är så satans trött så det finns inte! Vet iallafall att vi ska fixa i skyltfönsterna idag. Alltid kul ju! 

Frågor

Publicerad 2012-11-28 12:10:45 i Zakarias,

 Vilket/vilka är ditt favorit plagg?

- Allt som inte spänner över magen

Vad är din/dina favorit rätter? 
- Burger Kings Chrispy chicken & grillad kyckling med potatisgratäng

Vad är din/dina favorit dryck? 
- Iskall mjölk & fanta wildberry

Vad tycker du inte om? 
- Vet inte, det vanliga.

Är det någon favorit rätt som har ändrats?
-
nej

Vad är du mest sugen på? 
- massa frukt, godis & chrispy chicken haha

Har du mycket halsbränna? 
- Bara lite ibland på morgonen

Har du foglossning? 
- Nej, det dröjer till dess!

Har du sammandragningar? 
- nej nej nej

Mår du illa?  
- nej, men mådde illa de första veckorna

Vilken sovställning är bäst? 
- Ligga på sidan

När är din BF dag? 
- 29 April 2013

Hur mycket har du gått upp i vikt? 
- Har ingen koll, men kanske 2-3kg

Har du mycket vätska i kroppen? 
- Ingen aning

Hur mår du psykist? 
- Brabra!

Hur är du i fysisk kontakt?
 
- bra, men avisar ibland haha 

Gnäller/klagar du? 
- otroligt mycket, stackars Adam! 

Vet du vad det är för kön? 
- Japp, en pojke

Är du rädd för något? 
- förlossningen, uuusch! 

Hur vill du att din förlossning ska se ut?
- Snabb och vill inte komma ihåg något alls. Lustgas! 

 

Info om vecka 18

Publicerad 2012-11-27 21:33:33 i Zakarias,

Bebisen
Bebisen är 12,5 till 14cm mellan stjärt och huvud, och väger ca 150g. Bebisen utvecklas och växer stadigt, men nu sker tillväxten lite långsammare. Bebisen kan rynka på pannan och göra grimaser. En del basreflexer börjar utvecklas nu som till exempel sugreflexen.
Bebisens öron har nått fram till sin slutgiltiga placering och sticker nu ut från huvudet. Ögonen har rört sig längre mot ansiktets framsida, ögonen har ögonbryn och en antydan till ögonfransar. Näthinnorna reagerar på ljus genom de slutna ögonlocken, och bebisen vänder ryggen till om magen utsätts för ljus. Hjärnans första kritiska stadium är nu över.

Mamman
Vikten har ökats till mellan 4 och 6kg, vilket bara är början. Äter man rätt så behöver man inte oroa sig för onödiga kilon. Kan börja få ryggbesvär, bli täppt i näsan eller ha svårt att röra sig som man vill. Det börjar helt enkelt kännas att man är med barn.

Hemma från praktiken

Publicerad 2012-11-27 18:01:51 i Vardag,

Så var man äntligen hemma ifrån praktiken. Har fått putsa skyltfönster och golv, samtidigt som jag skydda mig från småspindlar som ville komma fram till mig. Är ju livrädd för spindlar så sprutade ner dem med fönsterputsen, mohaha!  Har även stykt balklänningar och liknande, varit provdocka till sömmerskan, och blivit stucken av lite nålar. Så med andra ord har det varit en fin dag! Nu ska jag och älskling laga oss något att äta och sen kommer en magbild, för det är ju vecka 18 idag! Tjoho

Julfint

Publicerad 2012-11-26 19:04:31 i Lägenheten,

Varit och köpt hem saker till vår julgran. Glitter, kulor och polkagrisstänger och julstjärna, för lampor har jag redan fixat. Sen köpte vi en jättefin julkula som är en lampa som vi ska ha i köket sen. + en adventsljusstake, om det nu heter så. Supernöjd! Kommer bli så mysigt. 

Babysitter

Publicerad 2012-11-26 18:57:08 i Bebis saker,

 Här är en bild på vår babysitter, den är ganska så söt. Får hoppas att den duger till lillpojken! :) 

Börjat packa

Publicerad 2012-11-26 15:26:55 i Lägenheten,

 Idag så har jag och älskling börjat packa ner saker ifrån vårt rum. Eller ja, det var mest älskling som packade. Nu ska vi handla lite julpynt till vår julgran som jag var och fixa med min lådsaspappa igår. Kommer bli mega bra! Nu är det bara fem dagar kvar tills flytt!!

Bowling och Tacokväll

Publicerad 2012-11-25 22:17:43 i Vännerna,

 Idag har jag och älskling bowlat med våra härliga vänner Lorre och Isak. Var hur kul som helst, med tanke på att jag slog Isak iallafall. Älskling kom tvåa och jag trea hehe. Sen efter det så blev det taco. Nu har dem åkt hem, och dags att glo på en bra film för mig och älskling. Finfin dag!



 

Tjuv

Publicerad 2012-11-25 10:12:23 i Vardag,

Har en katt som tycker om att sno mina hårnålar, glasögon, hårsnoddar och älsklings halsband. Man får inte ha något ifred!! Haha 

Gottiskväll!

Publicerad 2012-11-24 18:43:56 i Vardag,

Nu har vi handlat hem godis, chips och dipp och läsk. Nu blir det bara att invänta en bra film på tvn! :)

Skaffat vagn!

Publicerad 2012-11-24 16:59:18 i Bebis saker,

Har varit och köpt vagn med älskling och svärfar, blev en Teutonia Mistral S -09. Den är superfin och kan inte vara annat ä nöjd! Köpte även en babysitter men orkar inte fixa bild på den idag, så det kommer imorgon istället. 

 

 

Hem hem hem!

Publicerad 2012-11-23 18:05:00 i Vardag,

Blir att åka hem nu igen efter att ha träffat vännen en stund. Var jättekul precis som jag visste att det skulle vara. Får se när vi ses igen, får nog vänta någon vecka med det igen, nu när det börjar närma sig jul och allt så. Men nu ska jag iallafall hem och mysa ner mig i sängen med älskling och kolla på tv.

Det är ju x-factor ikväll som jag följer slaviskt. Jag och älskling hejjar på Malcolm B, han är ju den som gör att man vill kolla på programmet iochmed att han faktiskt skriver egna texter istället för att bara göra låtar som redan finns. 

Mot vännen min

Publicerad 2012-11-23 15:20:00 i Vännerna,

Nu beger jag mig iväg för att träffa en av mina fina vänner. Vi träffas inte så värst ofta, men de få tillfällena vi har är guld värda. Ska ge han två kort på bebisen och berätta att det är en liten pojke, ska bli så kul att se vad han säger. Idag är en väldigt bra dag faktiskt!  

Andra dagen

Publicerad 2012-11-23 13:00:00 i Vardag,

Dags för att påbörja min andra dag på praktiken. Ska väl även tillägga att av erfarenheterna därifrån igår så är det ett riktigt nice ställe att praktisera på. Så sjukt trevlig min handledare eller vad man ska kalla det är.

Praktiserar på Sernys i Ängelholm, där de säljer brudklänningar och bal/fest klänningar. Så får göra lite allt möjligt, ta emot kunder, svara i telefon, hänga rätt kläder. Sen ska jag få testa på att sy lite också. Mycket roligare än att dega på ett kontor eller liknande i flera timmar. Blir en kort dag för mig här idag dock, för sen blir det in till Helsingborg! :)


           
 

Pingu och ugglor

Publicerad 2012-11-23 11:00:00 i Bebis saker,

 Har kommit på mig själv med att ha en förkärlek till babysaker med antingen pingu eller ugglor på. Kollade runder på babyshop och blev förälskad i näst intill allt med ugglor och pingu. Tycker ju bara det är föör gulligt, och min unge måste ju bara ha dessa sakerna.

Får klicka hem lite efter hand, blir ju dyrt att ta allt på en gång. Men det får nog vänta tills iallafall efter jul. Sååå mysigt och gulligt allt är, vill ha nuuu! haha 

 
 

Tidig morgon..

Publicerad 2012-11-23 08:51:00 i Vardag,

Blev att gå upp tidigt för att springa inom soc på ett snabbt litet möte, som gick väldigt bra om jag får säga det själv. Så nu ska jag bara sitta hemma och glo tills det är dags att gå till praktiken. Inte lika roligt direkt. Blir en massa fix och trix idag, spännande!

Project Runway

Publicerad 2012-11-22 16:51:38 i Vardag,

 

Hemma ifrån första praktikdagen, fick sluta lite tidigare. Så nu blir det att kolla på Project Runway och sen äta någonting med älskling. Finfint! 

Publicerad 2012-11-22 15:30:00 i Kärlek,

Sedan vi träffades så har allt ändrats och nu lever jag mitt drömliv, med dig. Man kan inte önska sig något annat. Du är det bästa som hänt mig, och vår lilla pojke är det bästa som hänt oss. Kan inte annat än vara lycklig. De bästa dagarna i mitt liv var när jag träffa dig, när vi förlova oss, när vi fick veta vi skulle ha bebis, när vi fick kontrakt på lägenheten, när vi fick veta att vi skulle ha en pojke. Var dag som jag har med dig är helt underbar.

Jag älskar dig! 


 

Vill ha & ska ha

Publicerad 2012-11-22 13:00:00 i Bebis saker,

 Enda sedan vi fick veta att vi skulle ha en bebis så har jag kollat på en spjälsäng från Ikea. Har blivit förälskad i den och kan inte tänka mig att ha någon annan. Så jag ska minnsann köpa hem den lite längre fram i graviditeten, eller så länge jag kan hålla mig iallafall.




Något jag inte vill ha är skötbord, tycker det verkar så onödigt och ta en massa plats bara. Så har hittat en fin skötbädd som jag kan tänka mig istället. Så den blir det vell också till att klicka hem någon gång. Den finns att hitta på ellos hemsida och även på babyshop. :) 




Första praktikdagen

Publicerad 2012-11-22 10:27:13 i Vardag,

 
Idag blir min första dag på praktiken! Får hoppas att det kommer bli kul. Har ju hur bra tider som helst 13.00-18.00. Kommer dock få ändra lite på tiderna så de kommer passa buss till och från sen när jag och älskling flyttar. Vilket bara är 9 dagar kvar, tur att tiden går så fort! Det enda som är tråkigt är att jag knappt kommer få träffa min älskling på vardagarna, eftersom han går i skolan och jag kommer komma hem sent från praktiken var dag. Men vi har ju iallafall helgerna, alltid något! 

♥ Min snygging 

En pojke

Publicerad 2012-11-21 20:44:26 i Zakarias,

 Nu har jag och älskling varit på ultraljud. Det var jättemysigt och kul att få se lilla bebisen där inne. Allt såg bra ut och vi ska ha en liten POJKE! Kan ju inte bli bättre. <3 


Städa

Publicerad 2012-11-21 12:05:17 i Vardag,

 
Nu ska jag städa buren till mina råttor, som man egentligen kan tro är grisar. För dom stökar ner ganska så mycket. Sen blir det att göra vid sig och ta ut soporna och bege sig till bussen. Ska ju på ultraljud med älskling idag, så ska möta upp honom i stan. Så spännande det är, hoppas man kan se om det är en liten pojke eller flicka. Vi vill så gärna veta ju!! Har inte tid förrens 16.30 så där är några timmar att slå ihjäl tills dess. Lika bra att sätta igång. Kommer nog ett blogginlägg senare ikväll! 

Har den bästa pojken i världen!

Publicerad 2012-11-21 11:44:06 i Vardag,

 
Måste bara berätta att min pojke är så otroligt bäst! Fick en klänning som jag ville ha av honom idag. Kan ju inte annat än älska honom. Får hoppas att min mage håller sig liten iallafall tills julafton är över, så jag kan få någon användning av klänningen innan sommarn! 

Lillbebis rör sig

Publicerad 2012-11-21 00:10:37 i Zakarias,

Min fina älskling sover medans jag själv är pigg. Så ligger och tittar på Sex and the city. Har börjat känna bebisen röra sig där inne nu de senaste dagarna. Väldigt mysigt faktiskt, längtar tills älskling också kan känna!

Vecka 17

Publicerad 2012-11-20 10:19:00 i Zakarias,


Bebisen

Bebisen är 11 till 12cm lång och väger 100g. Bebisen är lika stor som en kupad hand. Kroppen är tunn, armar och ben är magra och det mesta av skelett består i högre grad av brosk, som är mjukt och flexibelt. Bebisen samlar på sig fett, som är viktigt för att kunna hålla värmen efter födseln och lagrar näring. Lagunohåren ligger som fingeravtrycksliknande virvlar över hela kroppen och huden är fortfarande genomskinlig och saknar underhudsfett. 

Bebisens ögon täcks av ögonlock och öppnar sig först omkring v.27. Bebisen är uppmärksam på sin omgivning och reagerar på det som händer och på ljud. De yttre könsorganen avslöjar nu om det är en pojke eller flicka. Från och med den här veckan väger bebisen mer än moderkakan. 


Mamman

Hjärtat pumpar nu runt 20% mer blod. Den ökade blodmängden får kroppens slemhinnor att svullna. Det betyder att man kan få lite mer flytningar än normalt och få en täppt näsa. Viktökning 2,5 till 4,5kg, mer eller mindre. Livmodern har en ovalform. Man kanske känner sig hungrigare än vanligt, så man ska äta när man är hungrig men tänka på vad man ska stoppa i sig. Det finns slemhinnor i slidan och just nu är de fyllda med mer blod än någonsin. Om sexlusten – som förmodligen överskuggats av trötthet och illamåender under den första trimestern – börjar komma tillbaka i takt med att man mår bättre, kan man se fram emot riktigt bra sex. 


Samlat informationen från minbebis och liberos hemsida. 

Hemma från Ikea

Publicerad 2012-11-19 16:56:03 i Lägenheten,

Blev en hel del på Ikea idag med älskling. Handlat lite till köket och badrummet. Men har fortfarande lite kvar att köpa, som vi inte kunde för det var för tungt för att bära.

Fick med oss allt detta hem iallafall: Kökshanddukar, potatis skalare, visp skålar, skärbrädor, knivsett, gryt vantar, diskborste, diskställ, bestick, godis skål, smörknivar, köksredskap, tallriks underlägg, badrumshanddukar, badrumsmatta.

Överger knappvärlden

Publicerad 2012-11-19 10:47:29 i Vardag,

Min kära knapp mobil har blivit gammal och tyvärr avlidit. Med stor sorg i mitt hjärta måste jag övergå till en touch mobil.. Har alltid föredragit knapp mobiler, enkla, otroligt tåliga, och charmiga. Denna dagen var väntad, och det är ett under att min lilla knappis höll så länge! R.I.P min underbara mobil. Kommer aldrig glömma dig! <3

Shoppa lite köksgrejer!

Publicerad 2012-11-19 08:55:00 i Lägenheten,

 
Idag ska jag och älskling iväg till Ikea och köpa lite saker till köket. Det lär ju behövas eftersom vi äger absolut ingenting. Så får hoppas vi hittar det mesta som vi behöver och vill ha. Tycker det är jättekul att vi ska få eget, äntligen kan man inreda efter egen smak. Bäst av allt är ju att vi flyttar ihop. Hade inte velat va helt själv faktiskt, det måste vara väldigt tråkigt!
Så snabbt allt har gått, från att vara ensam till förlovad, vänta barn och flytta ihop. Men man kan ju inte annat än att gilla det! Älskar min pojke över allt annat i världen! <3




Bebissaker

Publicerad 2012-11-18 21:13:22 i Bebis saker,

 

Jag och älskling har inte skaffat så många saker till bebisen ännu, eftersom vi bara är i v.16 snart 17. Men lite har vi iallafall, alltid en början! Dessutom ska vi kolla på en bärsele imorgon, så får se om den är något. Har börjat kolla lite efter vagn och säng, för nu kommer vi ju ha plats till de sakerna när vi flyttar in i lägenheten!!

Här är vad vi skaffat själva än sålänge.


Sen har vi även fått detta gulliga sett och nalle som även spelar musik när man drar i svansen, av älsklings morbror och hans fru! :)


Har även fått en gullig snuttefilt och liten mössa av två bekanta! :) 



 




Mammakula

Publicerad 2012-11-17 21:44:12 i Bebis saker,

 



Har alltid sagt att när jag blir gravid så vill jag ha ett sånt halsband som man ser nästan alla gravida gå runder med. En mammakula, och nu har jag fått ett sånt halsband av min svärmor. Otroligt glad över det och dessutom tacksam! Så nu får vi hoppas att lilla bebisen kan höra plingandet bara, haha! :) 
 

Fixat lägenhet

Publicerad 2012-11-17 21:39:09 i Lägenheten,




Idag var jag och Adam iväg och kollade på en lägenhet. Är så lycklig just nu, för vi fick den! Ska bli så otroligt skönt att få bo ensam med min underbara pojkvän. Tillträde till lägenheten den 1/12-12. Var en liten, fin och mysig tvåa vi lyckats skaffa oss. Bäst av allt är ju såklart att där finns badkar! 
 

Nystart!

Publicerad 2012-11-16 22:02:00 i Vardag,



Då jag vill ha någonstans att dokumentera min graviditet och mitt nya liv, så tyckte jag det var passande att starta upp en blogg igen. Så kommer skriva här om vad som händer i min vardag och vad som växer i min mage. Jag är i V.16 och ska på ultraljud den 21a november med min pojkvän, längtar något enormt mycket. Ska bli spännande och hoppas man kan se om det är en liten flicka eller pojke, vill så gärna veta! 






Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv